Hírek

2018/2019

 

A tanév első díjazottja

A Generáli Biztosító minden tanévben kiír egy olyan országos rajzpályázatot,ahol a biztonság a fő téma. A 2018-as év pályázati kiírása “Közlekedj biztonságosan kerékpárral”. Minden évben 25 gyermeket díjaz a zsűri. Az idén Molnár Zsanett 3.c osztályos tanuló is az egyik díjazott lett. Nyereménye egy 25.000Ft értékű Erzsébet utalvány.

MolnarZsanett1 MolnarZsanett2

Gratulálunk.

 

Fellépés az Országos Védőnői Konferencián

Iskolánk tanulói, Boch Berill 3.b, Sajti Balázs 4.b és Sebestény Janka 8.b 2018. szeptember 6-án színvonalas műsorral köszöntötték a Gyulán tartózkodó Országos Védőnői Konferencia résztvevőit. Felkészítők: Garami Veronika, Szabó Gabriella

vedonoi_szereples

 

Évnyitó

IMG_8326


„Újragomboltuk” a Kastélykert Nyugdíjasházban

Június 8-án kezet fogott a nyár a nyárutóval: az ifjúság a szépkorúakkal.

Napfényt, színt, mosolyt, s egyévnyi termést vittünk a Kastélykert Nyugdíjasház csendes falai közé.

Nagy szeretettel készültünk a találkozásra, mint ahogy szeretetteljes volt a fogadtatás is, mind a bentlakók, mind pedig az ott dolgozók, s az intézményvezetés részéről.

Megidéztük a gyermekkor játékos forgatagát, párbeszédet folytattunk a Szeretettel, és tánccal, zenével szórakoztattuk a kedves hallgatóságot.

Ajándékul a Tehetséggondozó szakkör „Újragomboltuk” című tárlatát adtuk át, amely a Nyugdíjasház falait díszíti majd. Reméljük, a képek meg-megállásra, mosolyra, nosztalgiázásra késztetik az idős embereket.

A szép és meghitt percekért, a gondos-gombokért köszönetet mondok a kedves szakköri tagságnak:  – Örkényi Zoé, Mákos Valentina, Csobán Barbara,Papp Noémi, Raffai Roland, Góg Fruzsina, Kovács Dóra, Novák Csenge, Szabó Tünde, Turbucz Bence-  valamint Király Dominiknak, aki művészi tehetséggel szólaltatta meg klarinétját, és felejthetetlen táncáért Beleznay Klárának.

Köszönjük Szép-Gergely Helga intézményvezető fogadókészségét és vendéglátását, s Hubáné Kovács Katalin jelenlétét s fényképeit.

Kolozsi Ildikó

ujragombol

 

Határon túli pedagógusok vendégeskedtek iskolánkban

2018. május 30-án tartottuk meg iskolánkban a „Határon átívelő kapcsolatok a természettudományok tükrében” című rendezvényt. Az családi kapcsolatokból gyökerező esemény keretében „A körös-vidéki fizika, kémia, biológia szakos tanárok munkacsoportja” látogatott el iskolánkba a romániai Kisjenőből (Chișineu-Criș), Nagyszintyéről (Sintea Mare), Ágyáról (Adea) valamint Ottlakáról (Grăniceri).

A tizenhárom tagú delegációt az iskola Kränzlein kórusa nemcsak magyar nyelvű, hanem német és román dallamokkal fogadta. Ezután Szilágyi Teréz intézményvezető-helyettes az Implom múltját és jelenét mutatta be; az iskola mindennapi életével pedig egy erről készült videó segítségével ismerkedhettek meg az érdeklődők. Ezt követően Tar Attila kémia-biológia szakos pedagógus az általa alkalmazott modern oktatási módszerekről tartott előadást a szaktanteremben. Végezetül az intézmény infrastruktúráját mutattuk be vendégeinknek.

A tartalmas és kellemes hangulatú délután végén a jövőbeli kölcsönös együttműködés lehetőségeiről esett szó.

Dávid Orsolya

romandelegacio

 

Az Implom kórusának újabb sikere

A Gyulai Hírlap cikke

 

A Kränzlein mert és nyert!

A Gyulai Hírlapban megjelent cikk

 

Könyves programok az Implom iskolában

Ahogy véget ért a farsangi időszak, máris újabb szabadidős programokra vártuk a gyerekeket az Implom iskola könyvtárában.

Február 14-e nálunk nem a Valentin napról szól, hanem hagyományosan a könyvekről, az olvasásról. Ekkor ünnepeljük ugyanis a Nemzetközi Könyvajándék Napot. Ezen a napon évek óta könyvajándékkal lepjük meg tanítványainkat, s néhány kollégánkat. Lehetőségeink szerint összegyűjtünk új könyveket, korosztályokra bontjuk, becsomagoljuk, majd a szerencsére bízzuk, hogy kihez kerülnek.

Hogy az olvasás szerepére felhívjuk a figyelmet, ennek megfelelően aktualizáltuk az aulában lévő faliújságokat.

Feladatul kapták a tanítványok, hogy készítsenek szófelhőket számítógépes programmal, melyben az olvasással kapcsolatos kifejezéseket gyűjthették össze.

Fotókat készíthettek, amelyen megörökíthették magukat kedvenc könyvükkel, vagy családtagjaikat olvasás közben. A beérkezett munkákat kiállítottuk.

Ennek a hétnek a záró programja a második évfolyamosok Játékos vetélkedője volt az iskolai könyvtárban. Osztályonként 2-2 csapat oldotta meg a Miklós Gáborné nyugdíjas kolléganőnk által összeállított feladatokat: szólások kiegészítése, TOTÓ, színes kérdések, logikai feladvány, betűrejtvény, állatok felismerése, képkirakó. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, játszva szerezhettek új ismereteket. Szoros eredmény született. Minden résztvevő egy számukra összeállított kiadvánnyal, valamint a csapat helyezésének megfelelő jutalommal térhetett vissza az osztályába. Magukkal vihették a feladatlapjaikat, hogy osztálytársaikkal is meg tudják majd oldatni.

Tartalmas hét áll mögöttünk.

Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó, könyvtárostanár

Az eseményekről készült képeket itt tekinthetik meg.

 

Asztalitenisz diákolimpia 2017/1018

Iskolánk tanulói az idei tanévben is sikeresen képviselték iskolánkat a körzeti és megyei asztalitenisz diákolimpián. A körzeti fordulón a fiúknál több mint 80 tanuló mérte össze tudását. A lányoknál is szép számmal jelentkeztek a versenyre. A csapatversenyen is igen szép számmal vettek részt a város iskolái. Egyéniben az első 3 helyezett, míg csapatban az első 2 helyezett csapat jutott tovább a megyei versenyre.

pingpong4 pingpong2 pingpong3 pingpong1

Helyezettjeink:

I.-II. kcs. Körzeti egyéni: I. Vörös Barnabás (5.c), Megyei: II. Vörös Barnabás, II. Csukás Réka (3.c), Megyei: V. Csukás Réka, III. Borbély Lili Rozi(4.c), Megyei: VII. Borbély Lili Rozi

I.-II. kcs. Körzeti csapat: fiú: I. Vörös Barnabás(5.c), Havas István(3.a), Árpási Zoltán(3.a), lány: I. Csukás Réka( 3.c), Borbély Lili Rozi(4.c), Rácz Hanna(3.a)

Megyei csapat: lány: III. Csukás Réka, Borbély Lili Rozi, Rácz Hanna

III.-IV. kcs. Körzeti egyéni: III. Hartman Tamás(8.b), Megyei: VII. Hartman  Tamás, I. Balog Rebeka(6.c)

III.-IV. kcs. Körzeti csapat: lány II. Balog Rebeka(6.c), Postás Petra(8.a), Felföldi Lea(5.b), Megyei csapat: lány III. Balog Rebeka, Postás Petra, Felföldi Lea

III.-IV. kcs. igazolt fiú megyei egyéni: III. Sebestyén János(8.a)

Felkészítők: Csukásné Kovács Katalin, Rácz Roland

 

Mikulás

A 2.a osztály műsora

miki2017

További képek…

 

Márton-napi rajzpályázat

Idén 19. alkalommal rendeztük meg a Márton-naphoz kapcsolódó rajzpályázatot, melyet iskolánk 1-6. nemzetiségi osztályosai és a Németvárosi óvodások részére hirdettünk meg. A feladat minden évben: részt kell venni a Márton-napi lampionos felvonuláson, és az ott szerzett élményeket kell lerajzolni, amelyek Szent Márton legendáját jelenítik meg. Ebben az évben 175 pályamű érkezett, melyek közül 36 rajzot díjaztunk. A díjak átadására ünnepi keretek között került sor, melyen az 5.a osztályosok zenés-verses, illetve az 1.a osztályosok német nemzetiségi táncos műsorral emelték az ünnepség fényét.

Díjazottak:

Óvodások: Bogdán Dániel, Bolya Blanka Bettina, Dimák Róza, Döge Anna, Erdei Luca, Kempf Norina, Molnár Jázmin, Nyárfádi Alexa, Péter Attila, Szathmáry Diána

1. osztályosok: Gyenge Eszter, Herpai Lilla, Nagy Emma, Stefanovits Hanna, Szucsigán-Hadi szabolcs

2. osztály: Balogh Csenge, Illés Anna, Nagy Nerina, Nánási Hunor, Samu Panna

3. osztály: Arató Zoé, Fekete Frida, Fodor Luca, László Rubina, Szász Helga Alina

4. osztály: Elekes Gréta, Fiszter Anna Luca, Gyura Alxandra, Józsa Lora, Pősz Regina, Szilágyi Dorka

5-6. osztály: Barna Bettina, Beleznai Klára, Gál Máté, Kováts Luca, Rádai Adrienn

IMG_5928

További képek…

 

Implomos siker duatlonban

A Gyulai Hírlap cikke

 

„Itt van az ősz” vetélkedő

Az iskolai könyvtárunk a tanév során második alkalommal szervezett vetélkedőt diákjaink számára. Ezúttal a harmadik évfolyamosok csapatai számára hirdettük meg a játékos foglalkozást, melynek témája az ősz volt.

A háromfős csapatok nagyon koncentráltak, hogy a különböző típusú szóbeli, írásbeli és rajzos feladványokat minél pontosabban megoldják. Törhették a fejüket keresztrejtvénnyel, TOTÓ-val, találós kérdéssel; őszi munkálatokkal, mesterségekkel kapcsolatos kérdéseken. Tapintással egy titkos doboz tartalmát kellett felismerniük. Egy-egy helyes részfeladat megoldásáért dió vagy szőlő járt jutalomként.

A vetélkedő szoros végeredményt hozott, csupán 1-1 pont döntött a helyezésekről. Minden csapat oklevéllel és apró ajándékkal térhetett vissza az osztályába. Magukkal vihették a feladatlapjaikat, amiket az osztálytársaikkal is megoldathatnak majd, így nem csupán szórakozhatnak, hanem tanulhatnak is.

A feladatokat Miklós Gáborné nyugdíjas kolléganőnk állította össze ismét, a tőle megszokott nagy-nagy szeretettel és gondoskodással. Egy számára különösen kedves alkotással mondtak neki köszönetet a gyerekek a másfél éve tartó programsorozatért. Keresztesi Franciska – volt kolléganőnk – festménye lett a meglepetés Mártikának. Köszönet érte az alkotónak és az ötletgazdának is

Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó
könyvtárostanár

konyvtar_osz_kezdo

További képek…

 

Erkel vetélkedő Implomos győzelemmel

A vitalap.hu cikke

 

Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja

 

Könyvjelző kiállítás

Diákjaink készítették a vidám könyvjelzőket a könyvtári hónaphoz kapcsolódóan. A kiállítás az iskola aulájában tekinthető meg.

konyvjelzo1 konyvjelzo2

konyvjelzo3 konyvjelzo4

 

Kultúrák találkozása az iskolai könyvtárunkban
Október az Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja. Ehhez kapcsolódva hirdetett meg diákok számára pályázatot a Könyvtárostanárok Egyesülete. Szakköröseink segítségével egy-egy tablóval neveztünk be.

kulttal5webkezdo

További képek…

 

Mesék, mondák a várban

A mese legyen az élet természetes része, legyen a tiéd!
2017.10.13-án került megrendezésre a gyulai várban tizenharmadik alkalommal a Mátyás király Megyei monda- és mesemondó verseny. A 4. és 5. osztályos tanulók mutatták be mesemondó tudásukat. A vetélkedőt a Mogyoróssy János Városi Könyvtár és az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. közösen szervezte.
Sok-sok kisdiák jelentkezett a megyéből, hogy összemérje tudását és nem utolsó sorban életre keltse meséjét.
A zsűri tagjai: Marsi Katalin pedagógus, a gyulai Arany János Művelődési Egyesület tagja, Varga Enikő magyartanár, a Harruckern János Közoktatási Intézmény munkatársa, Harangozó Imre – a zsűri elnöke – mesemondó, néprajzkutató és tanár. A zsűri elnöke kiemelte, a meséhez nem kell kellék. Aki belülről mondja el meséjét, annak nincs másra szüksége. Értékelésében arra is felhívta a figyelmet, hogy a mesemondást sosem kell túljátszani. Hangsúlyozta: az a jó, ha a mesemondás természetes állapot. – Alakítsd magadhoz, legyen a te meséd! – zárta gondolatait Harangozó Imre.
Nagy örömünkre szolgált, hogy mindezen szempontoknak eleget téve iskolánk 4.d osztályos tanulója Tapasztó Gréta Erzsébet 1. helyezést ért el. Felkészítője: Kiss Miklósné.
Gratulálunk neki és további szép sikereket kívánunk!

tapaszto1 tapaszto2

 

Október 6. Közlekedésbiztonsági élményprogram

Képek

 

Szeptember 6. Arany200  – Nagyszalontai kirándulás

200 éve született Arany János a magyar irodalom egyik legnagyobb költője. Sokat hallottam ebben az évben Arany János nevét, több rendezvényen is voltam. A legérdekesebb a Kolozsvári Magyar Napokon látott Arany-busz volt.

Szeptember elején nemcsak a régen látott osztálytársaimnak örülhettem, hanem az a jó hír is fogadott, hogy hamarosan Nagyszalontára kirándulunk. Izgatottan vártuk az osztálytársaimmal a szeptember hetedikei indulást. Közben sok mindent elolvastam Arany Jánosról.

Évfolyamtársaimmal és kísérőtanárainkkal jókedvűen indultunk Nagyszalontára. Az első állomás az Arany-porta volt. Itt kedvesen mesélt Marika néni Arany gyerekkoráról és mindent megmutatott: a gémeskutat, az eperfát és a kis parasztház berendezési tárgyait. Megtudtuk, hogy az eredeti ház leégett, Arany János gyerekkorában, de ez annak hű mása. Sokat fotózkodtunk az udvaron, majd átmentünk a szoborparkba, ahol megkoszorúztuk Arany János szobrát. A református templomban is szétnéztünk, majd a Kossuth szobor érintésével eljutottunk a főtéren álló Csonka-toronyba. Itt az emlékmúzeum igazgatója, Darvasi Zoltán kísérte körbe csoportunkat, aki sokat mesélt a város történetéről, Arany és Petőfi barátságáról és persze a költő életéről és munkásságáról is. A Csonka-toronyban a költő íróasztalát és a használatai tárgyait is megnézhettük. A sok élmény után jólesett az ebédre kapott finom szendvics és utána kipróbálhattuk a nagyszalontai játszóteret. Sok élménnyel és információval gazdagon tértünk vissza iskolánkba.

Köszönjük ezt a szép kirándulást!

Marksteiner Míra 6.C

 

Szeptember 2. Szilvalekvárfőzés a Németvároson

Képek

 

Augusztus 31. Tanévnyitó ünnepség

Képek