Tanulói laptop program

A GYAKI Implom József Általános Iskola két másik tagintézményekkel együtt részvevője a TÁMOP 3.1.4-es a kompetenciaalapú oktatás elterjesztését célzó pályázatnak. Ennek kiegészítéseként a TIOP 1.1.1 „Tanulói laptop program” keretében 2011. február végén érkeztek meg a rég várt eszközök.

A pályázatba bevont diákjaink 21 db tanulói géppel gazdagodtak, osztályfőnökük 1db tanári gép segítségével koordinálhatja munkájukat.  Ezeket elsősorban matematika órákon használják. Az új eszközök lehetőséget biztosítanak többféle kompetenciaterület fejlesztésére, infokommunikációs kultúrájuk megújítására. Alkalmazhatják a megszerzett ismereteket más tanórákon is. Emellett szerepet kapnak a gépek és az azokon készített produktumok a fő pályázathoz kapcsolható innovációk pl. a „Suliinfó” megvalósításánál is. Ezek egy része iskolai honlapunkat is gazdagítja.

Tanulóink örömmel vették birtokba a laptopokat, hiszen használatukkal mindennapi rutinná válhat egy-egy feladat megoldása, az internethasználat, az ismeretszerzés, az ismeretek rendszerezése, projektmunkák készítése is.